Обучение в Италия

Обучение в езиково училище в РИМ:

  • За училището

  • За курсовете

  • Примерни цени

  • Настаняване

Училище Romit е специализирано в преподаване на италиански език за чужденци, както и за италианска култура. Намира се в централната част на Рим и е създадено през 2013 г. от четирима млади, опитни и мотивирани преподаватели по италиански език, които са превърнали своята професия в страст. Romit предлага целогодишно курсове по италиански език, часове по италианска култура и изкуство, подготовка за изпити.

Групите са малки – до 8 курсисти, тъй като именно курсистите са основните “герои” в процеса на изучаване на чужд език. По този начин преподавателите могат да проследяват отблизо напредъка на всеки един курсист и да му дават персонални съвети.

Курсовете стартират всеки понеделник – 1 учебен час е 60 минути.

За курсовете

Видове курсове:

Интензивен – Ако искате пълно потапяне в езика, този курс е идеален за вас. Учите италиански 3 часа на ден от понеделник до петък, сутрин /или следобяд./ - от 9,30-12,45 или от 14,15-17,30 ч. 

Интензивен Плюс – Тук имате по още 1 час на ден, който е посветен на дискусии и затруднения при разговорния италиански. 9,30-14 или от 13-17,30 ч.

Училището предлага също така вечерни курсове /подходящи за живеещите и работещи хора в Италия/, индивидуални уроци, подготовка за изпити /CILS, PLIDA, CELI/, курс по история на изкуството, курс по италианска история, курс по готварство 

Пакети индивидуални уроци

Закупеният пакет индивидуални уроци може да бъде ползван в срок до 1 година от датата на закупуването. Отмяна на заявен час може да става най-късно до 18,00 ч. предния ден, в противен случай се таксува 1 час като проведен.

Цени на курсовете 2016 г:.

Регистрационна такса 50 евро /заплаща се еднократно за 1 година, включва учебници, входящ и финален тест, ползване на WiFi в училището, библиотека, някои културни мероприятия/

Интензивен италиански – 3 часа на ден/ 15 часа седмично

1 седмица – 140 евро

2 седмици  - 270 евро

3 седмици – 390 евро

4 седмици – 500 евро

Допълнителна седмица  - 120 евро

 

Интензивен италиански плюс  – 4 часа на ден / 20 часа седмично 

1 седмица – 180 евро

2 седмици  - 350 евро

3 седмици – 510 евро

4 седмици – 660 евро

Допълнителна седмица  - 150 евро

 

Индивидуални уроци

10 урока –33,50 евро/час

20 урока – 31,50 евро/час

 

Уроци в мини-група

2 курсисти – 20 евро на час на човек

3 курсисти - 15 евро на час на човек

 

Курс подготовка за CELI, CILS, PLIDA

8-седмичен курс по 4 часа на седмица – 440 евро

 

Курс история на италианското изкуство – 80 евро 

Курс италианска история – 80 евро 

Часове по готварство – по 12 евро на час

Училище Romit ви предлага настаняване в италиански семейства, в споделени и в самостоятелни апартаменти. Апартаментите са в централната част на Рим или в тих и спокоен комуникативен римски квартал. 

Цени за настаняване 2016 г. :

 

СЕМЕЙСТВО /цена на нощувка за 2 или повече седмици/

- самостоятелна стая със закуска – 23,50 евро

- двойна стая със закуска – 18,50 евро 

- самостоятелна стая със закуска и вечеря – 35,50 евро

- двойна стая със закуска и вечеря – 30,50 евро

 

ОБЩ АПАРТАМЕНТ с други курсисти /цена на нощувка за 2 или повече седмици/ - в центъра на Рим

- самостоятелна стая – 21,50 евро

- двойна стая – 16,50 евро 

 

Предлага се и настаняване в самостоятелни апартаменти, хостели, хотели.

Заявете изготвяне на примерна оферта за обучение в Рим като попълните формата.

 

Обучение в езиково училище във Флоренция 

  • За училището

  • За курсовете

  • Настаняване

  • Примерни цени

Езикова школа АКЦЕНТ е представител на езиково училище Istituto il David във Флоренция. Instituto il David e специализирано училище за обучение по италиански език и култура за чужденци. Основано е през 1983, намира се в историческия център на Флоренция и работи целогодишно. Богатият опит на екипа на Istituto il David в сферата на езиковото обучение гарантира на учениците както постигане на добри резултати в обучението, така и приятно прекарване във Флоренция. На 20 октомври 2005 Istituto il David е официално признат да предлага курсове по италиански език за чужденци от Министерство но образованието в Италия.

Да научите италиански означава не само да се научите да говорите и разбирате, но също така да опознаете страната и нейния народ като активно участвате в италианския живот.

Силна страна в обучението е приятелската и отпускаща атмосфера. Това помага на учениците да се почувстват като у дома по време на престоя си във Флоренция и им дава възможност да опознаят града и хората.

Един курс по италиански език в Istituto il David разширява хоризонтите пред курсистите и се превръща в незабравимо изживяване в град, известен със своята древна художествена и културна история.

Методът на обучение на Istituto il David позволява на курсистите да учат италиански бързо и ефективно, да развият и четирите основни езикови компонента: разбиране, говорене, четене и писане. 

Граматиката е съществена за изграждането на правилни изречения, докато слушането с разбиране и устното изразяване позволяват на курсистите да разбират и говорят правилно и свободно. 

Часовете се провеждат изцяло на италиански, позволявайки на курсистите напълно да се потопят в желания език по време на курса. Успоредно с учебника, преподавателите осигуряват непрекъснато нови материали - откъси от различни текстове, изрезки от списания и вестници, аудио и видео касети и др. 

Всеки курс е изграден с определена гъвкавост. Планирайки уроците, преподавателите обръщат внимание на специфичните езикови нужди на всеки курсист и на неговата индивидуалност. 

Помощ за курсистите 

Училищният персонал е винаги на разположение на курсистите, за да им помага да се справят с всеки проблем, който може да се появи по време на престоя им във Флоренция. Те редовно ги уведомяват за културни събития, предстоящи във Флоренция и в цяла Италия. Училището предлага безплатни резервации на билети за музеи и др. 

Допълнителни дейности 

Istituto il David предлага минимум 10 допълнителни дейности на месец. Заниманията, които се провеждат в училището, са безплатни за курсистите (история на Флоренция, италианска музика, италианско кино, международни вечери, лекции на различни теми- италианска култура, история, география, политика, общество, традиции, кухня и специални събития). Всички останали занимания са платени - посещения на музеи, разходки до съседни градове като Сиена, Пиза, вечери в традиционни ресторанти, концерти и представления. За да се даде възможност на всеки да се присъедини, всички допълнителни дейности се провеждат след 16 часа през уикенда. 

Курсовете са разделени в 6 нива на езиково познание: от абсолютно начинаещи до много напреднали. В края на курса курсистите получават сертификат за завършен курс, в който са упоменати нивото и продължителността. След ниво напреднали или след напреднали, курсистите могат да се явят на финален изпит. Тези, които преминат успешно изпита, получават сертификата на училището за владеене на италиански език. 

При различна степен на владеене на граматика и разговор, курсистът посещава занятия в 2 различни групи. 

 

Всички преподаватели на Istituto il David са с майчин език италиански и висше образование. Те са квалифицирани и опитни. Мотивирани са и са винаги готови да отговорят на езиковите нужди на своите ученици. Часовете им са раздвижени, забавни и интересни. 

Групите са малки - от 4 до 12 курсисти, като средният им брой е 8. 

Разписание и насоки на курсовете 

Учебните часове са 55 минути. Всеки учебен блок се състои от 2 учебни часа и трае от 110 минути. Занятията се провеждат от понеделник до петък със следното разписание: 

 

от 9.00 -10.50 ч. - граматика;

от 10.50 до 11.10 почивка;

от 11.10 - 13.00 ч. - разговорна част;

от 13.00 до 14.00 обяд 

14.00-15.30 ч. семинар - интензивен курс;

от 15.30 до 16.10 следобедна почивка 

от 16.10 до 17.00 ч. - комбиниран курс С; 

 

Всеки учебен блок се води от различен преподавател. Това дава възможност на учениците да чуват различни говори.

 

Видове курсове

Курсове в група
Курс part-time (2 часа на ден) - избор между граматика, разговор и езиков семинар
Стандартен курс (4 часа на ден) граматика и разговор (сутрин).
Интензивен курс (6 часа на ден) граматика, разговор (сутрин) и езиков семинар (следобед).

 

 

Комбинирани курсове
(A) Стандартен курс (сутрин) + 1 час индивидуални занимания(следобед)
(B) Стандартен курс + 2 часа индивидуални занимания
(C) Интензивен курс + 1 час индивидуални занимания

В граматичния курс са представят нови структури. Преподавателите сами избират допълнителни материали, които да затвърдят знанията и уменията придобити от учебниците. В разговорната част учителите застъпват актуални теми, с които да насърчават курсистите да вземат участие в дискусиите. Степента на трудност е внимателно съобразена с нивото.

Istituto il David предлага и индивидуално обучение на различни предмети и теми като архитектура, изкуство, история, мода, комерсиална кореспонденция, италианска кухня и вина, рисуване, литература и т.н. 

Уроците могат да се провеждат по всяко време от понеделник до петък. Учениците изготвят учебния график на индивидуалното обучение заедно с администрацията и училищния персонал. Обучението може да е и полуиндивидуално - по двама. 

 

Подготовка за изпита C.I.L.S.

C.I.L.S. /сертификат за владеене на италиански като втори език/ е изпит по италиански на Университета за чуждестранни студенти в Сиена, признат от Министерство на Образованието, от всички обществени институции, всички международни училища и от повечето национални и международни компании. 

 

Курсове за превод

За тези, които имат добро ниво на италиански език и искат усъвършенстват произношението си и да подобрят устните и писмените си умения Istituto il David предлага курсове за превод на следните езици: английски, немски, френски, испански и японски. 

Тези курсове се водят от преподаватели, които владеят свободно италиански и още един език. 

Летни курсове във Флоренция и Орбетело 

Летните курсове се провеждат съвместно с училище за италиански език в Орбетело от май до октомври в рамките на 1 или 2 седмици във Флоренция, и 1 или 2 седмици в Орбетело. 

 

Орбетело е малък италиански град на брега на морето на юг от тосканския бряг. За кратко време ще имате възможност да посетите две от най-красивите места на областта Тоскана: да се запознаете с изкуството и културата на Флоренция, и да се отпуснете и да се забавлявате сред природата и морето на Тоскана. Цената на курса включва: 

 - 20 или 40 часа уроци във Флоренция 

 - 20 или 40 часа уроци в Орбетело 

 - самостоятелна стая за студенти или в семейство с използване на кухнята - за 1 или 2 седмици във Флоренция

 - самостоятелна стая за студенти или в семейство с използване на кухнята - за 1 или 2 седмици в Орбетело 

 - билет за влак Флоренция-Орбетело 

 - извънкласни дейности във Флоренция и Орбетело 

 - такса за записване 

 - учебници 

 - допълнителни учебни материали

 - тест и сертификати 

 

НАЧАЛНИ ДАТИ НА КУРСОВЕ 2016* - за абсолютно начинаещи

11 януари, 8 февруари, 7 март, 4 април, 2 май, 30 май, 13 юни, 4 юли, 18 юли, 1 август, 16 август, 29 август, 12 септември, 26 септември, 10 октомври, 24 октомври, 21 ноември

Официални почивни дни за 2016: 28 март, 25 април, 2 юни, 24 юни, 15 август, 1 ноември, 8 декември

Училището е затворено от 25 юни до 3 юли 2016 и от 17 декември 2016- 8 януари 2017 

Настаняване във Флоренция

Istituto il David помага на учениците за настаняването им във Флоренция. На разположение са единични или двойни стаи като може да се ползва и кухня, със закуска или закуска и вечеря, в приемно семейство, в студентски апартамент, в самостоятелен апартамент - 1 или 2 стаи- или в хотелска стая-1 ,2 или 3 звезди.

За да гарантира на своите курсисти приятен престой във Флоренция, всички стаи, апартаменти и хотели са предварително избрани и проверени от училищния персонал. Изборът ще бъде направен според нуждите и възможностите на учениците. Училището очаква курсистите да пристигнат в неделя – преди започването на курсовете и да напуснат в събота - след края на курса. 

Примерни цени на готови пакети:

Икономичен пакет 2 седмици - 2 седмици стандартен курс по италиански, 20 уч.ч. седмично, учебни материали, настаняване в двойна стая в общ апартамент с други курсисти - 560 евро<br />

Стандартен пакет 2 седмици - 2 седмици стандартен курс по италиански, 20 уч.ч. седмично, учебни материали, настаняване в самостоятелна стая в семейство със закуска и вечеря - 800 евро

Интензивен пакет 4 седмици - 4 седмици интензивен курс по италиански, 30 уч.ч. седмично, учебни материали, настаняване в самостоятелна стая в общ апартамент с други курсисти - 1300 евро

Цени за трансфер:

Трансфер (от жп гарата във Флоренция до апартамента): 35 Euro

Трансфер (от летището във Флоренция до апартамента): 45 Euro

 

Оставаме на ваше разположение за всякаква допълнителна информация за курсовете във Флоренция, информация за специални промоционални пакети, препоръка от наши курсисти, посетили училището и др.

Очакваме ви!

За повече информация, консултации и записване за курс във Флоренция,

свържете се с нас.

 

Задайте онлайн въпрос за училището и обучението там като използвате онлайн чата долу в дясно на страницата.
Заявете изготвяне на примерна оферта за обучение в Instituto iL David като попълните формуляра:


You are here