Warning: Creating default object from empty value in /home/accentsc/public_html/old/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Често задавани въпроси | Езикова школа АКЦЕНТ
  • English speaking course
  • курсове за ученици
  • сертифицирай знанията си
  • онлайн обучение
  • български за чужденци
  • английски интензивен
Previous Next

Издавате ли сертификат?

Да. Езикова школа АКЦЕНТ издава два вида документи- СЕРТИФИКАТ за владеене на езика или Удостоверение за завършено ниво. След приключване на курса, при успешно положен финален тест (с минимум 70%) издаваме Сертификат за владеене на езика, съгласно Обща европейска езикова рамка. Сертификатът е на два езика – на български и на изучавания език, и посочва завършения курс/ниво, хорариума, резултата от финалния тест и нивото по Европейска езикова рамка. На курсистите, които не желаят да полагат финален тест, се издава Удостоверение за завършено ниво.

Издаване на Сертификат за владеене на език

С каква валидност е сертификатът?

Сертификатът на Езикова школа АКЦЕНТ е гарантиран от резултатите, показани на финалния тест, от архивирането на резултатите и от отличната репутация на школата на българския пазар. Курсисти с наши сертификати са доказвали знанията си при постъпване на работа в държавни учреждения, частни фирми, при кандидатстване за специализирани училища и университети в България, както и при доказване на хорариум по съответния език при кандидатстване за виза е САЩ и Канада и за работа в Германия.
Все пак, за конкретни случаи, при които се изисква съответен международно-признат сертификат, ще трябва да положите изпитите за него.

Какво представлява финалният тест?

Финалният тест за курсовете, провеждани в Езикова школа АКЦЕНТ, е базиран на материала, включен в учебника за съответното ниво, както и на допълнителните лексикални и граматически материали, изучавани в рамките на съответния хорариум. Състои се от задачи, целящи да проверят нивото на усвояване на преподавания материал по отношение на граматиката, речниковия запас, способността за разбиране на текст на чужд език и способността за изразяване на курсиста на съответния език. За високите нива тестовете включват и елементи на “слушане с разбиране” и “разговор”. Тестовете са създадени за конкретния курс и са базирани на 100-точкова система. Минималният брой точки за успешно явяване на тест е 70.

Какво се случва, ако не издържа теста?

При резултат от финалния тест по-нисък от 70 т. (70%) курсистът може да се яви отново, без да заплаща нищо, в рамките на 2 седмици, като при второто си явяване той/тя ще получи различен тест. За посочения период всеки курсист на Езикова школа АКЦЕНТ има възможност да коригира или допълни знанията си по съответния език с индивидуални уроци на преференциални цени.
Ако курсистът реши да не полага повторно тест или отново не постигне резултат над 70% той/тя получава Удостоверение за завършено ниво, посочващо изучавания език, учебната система и хорариума на курса.

По кои учебници работи школата?

Езикова школа АКЦЕНТ работи по най-добрите учебни системи, утвърдени е България и Европа. Те са различни за съответните езици и се променят периодично на база анализите на нашите преподаватели, отзивите от курсисти и колеги и новите учебници на съответните издателства.
Към настоящия момент за обученията по английски език използваме системата New English File на издателство OXFORD University Press, Business result
За курсовете ни по немски език работим с Themen Aktuell на издателство Hueber
За курсовете по испански - Nuevo Ven, на издателство Edelsa
За курсовете по френски език – Campus, на издателство Cle International
За курсовете по италиански език – Nuovo Progetto Italiano на издателство Edilingua

Може ли да използвам ксерокопирани учебници?

Езикова школа АКЦЕНТ насърчава спазването на законодателството по отношение на защитата на авторските права и препоръчва на своите курсисти да използват само оригинални учебници. Ефективността на комплект оригинален учебник, учебна тетрадка и CD е с около 30% по-висока, отколкото тази на фотокопирани. Всички учебници, доставяни от Езикова школа АКЦЕНТ са оригинални. Все пак, не е задължително да закупувате нови учебници, когато можете да си намерите такива от приятели, познати или от библиотеката.

Климатизирани ли са стаите?

Да. Всички учебни зали на Езикова школа АКЦЕНТ са климатизирани и се осигурява оптимална температура за учебния процес. Съгласно указания на МОН температурата за учебни помещения е около 22 градуса.

Каква е квалификацията на преподавателите?

Езикова школа АКЦЕНТ има изготвена стриктна процедура за подбор на преподаватели. Високото качество на нашите услуги се дължи както на изискванията към преподаването и осигуряването на отлични условия за обучение, така и на квалификацията на преподавателите, работещи при нас. Стандартно изискване за преподавател по чужд език при нас е той/тя да има завършена езикова гимназия и висше образование – филология, по съответния език. На интервюто и изпита за преподаватели допълнително оценяваме техния опит, знания и умения да преподават и мотивират курсистите.

Подготвяте ли за сертификатни изпити?

Да. Подготвяме курсисти за различни сертификатни изпити по английски, немски, френски, италиански и испански език – на индивидуално или онлайн обучение. Всяка година в резултат на подготовката си при нас наши курсисти заминават да учат в престижни чужди университети, постъпват на работа в чужбина или успешно кандидатстват за визи в САЩ, Канада, Австралия и др.

Може ли да се плаща разсрочено?

Заплащането на курсовете в Езикова школа АКЦЕНТ става на два етапа – чрез депозит 150 лв при записването, когато то е преди началото на курса, и доплащане на остатъка при стартирането на курса.

Има ли отстъпки?

Да. Езикова школа АКЦЕНТ е възприела политика за предоставяне на отстъпки на своите редовни клиенти, студенти и при повече от един обучаем от дадено семейство (двама или повече курсисти заедно). Отстъпките са 10% и 15%.

С каква продължителност са курсовете?

Продължителността на курса зависи от неговия хорариум, интензивността и... празниците. Стандартните ни вечерни курсове по английски език с хорариум 100 уч. часа и интензивност 3 пъти седмично продължават 10 седмици. Интензивните ни курсове с хорариум 100 уч. часа и интензивност – четири дни в седмицата, са с продължителност 5 седмици.
Тъй като курсовете по различните езици имат различен хорариум, а има и кратки курсове – разговорни, начинаещи, моля обадете ни се за да ви кажем продължителността на конкретния курс.

Колко са големи групите?

Езикова школа АКЦЕНТ се стреми да осигури максимално добри условия за обучение на своите курсисти и за постигане на високи резултати. За това ние работим в малки групи, обикновено в рамките на 8-10 човека. Изключения от това правило правим единствено за кратките разговорни курсове, за курсовете за абсолютно начинаещи и за промоционалните ни курсове. (там максималният брой курсисти е 12)
Групите за полуиндивидуално обучение са от 2 или 3 курсисти.

Как става записването за курс?

Записването за курс става в офиса на школата, на ул. Георги Бенковски 21, всеки делничен ден между 9.00 и 18.30 часа. Преди записване е необходимо да направите тест за определяне на ниво в сайта ни или на място в школата, и да си изберете курс спрямо вашето свободно време и програмата на курсовете в Езикова школа акцент. Ако се затруднявате с избора – обадете ни се и ние ще ви помогнем да изберете най-добрия вариант за вас. ( 02 983 42 28, 0888 59 16 05, 0876 187 412).

Как се определя нивото?

Вашето ниво може да бъде определено или с онлайн тестовете на сайта ни, които са опростени и бързи и се правят в рамките на 10-15 минути, като резултатите получавате по електронна поща, или на място в нашия офис, на хартия, като за целта е необходимо да си отделите около 30 минути. Предимството на хартиения тест на място в школата е, че можете да видите грешките си и да ги коментирате с наш преподавател веднага.


You are here За школата Често задавани въпроси