Обучение във Франция

Училище Accord Paris

  • За училището

  • За курсовете

  • Настаняване

  • Примерни цени

  • Курсове за деца

Училище за френски език и култура ACCORD е едно от големите и реномирани езикови училища в Париж и в цяла Франция. ACCORD Paris е сред първите френски училища, удостоени с официалната френска награда за качество "Qualite FLE", присъждана за най-високо качество на предоставяните услуги – курсове, сграден фонд и оборудване, преподаватели, настаняване, трансфери. ACCORD Paris също така е член на Campus France и част от ACCORD Group – с езикови училища във Франция и Англия, предлагащи курсове за деца, ученици, възрастни, летни лагери и специализирани курсове по бизнес френски, френски за юристи, семейни курсове, вечерни курсове, индивидуални обучения, летни програми и много други. Училище ACCORD е разположено в сърцето на Париж – на Grands Boulevards, на кратко пешеходно разстояние от Лувъра, George Pompidou Center (Beaubourg) и известните Grands Magasins. Най-близката метростанция до училището е: Grands Boulevards (линии 8 и 9) Училището заема втория етаж от типична парижка сграда на Grands Boulevards в центъра на Париж. Разполага с 20 просторни, светли и прекрасно оборудвани класни стаи с възможности за съвременно аудиовизуално обучение, интернет зона с безплатен достъп и кафене, както и машини за горещи и студени напитки и закуски. Подробна информация за училище ACCORD Paris можете да прочетете тук: www.french-paris.com и тук: www.accord-edu.org

Карта на Париж с маркировка на сградата на училището можете да видите от тук.

Всяка година училище ACCORD Paris приема над 5 000 курсисти, разполага с целогодишно отворени 6 интензивни курса, два следобедни курса, специализирани курсове (бизнес, юридически, индивидуални обучения, летни програми за тинейджъри, програма 50+, летни семейни програми с курсове за деца от 3-годишна възраст в Париж и 6 + във Великобритания).

 В курсовете на ACCORD Group е гарантирано присъствието на не повече от 12% курсисти от една и съща националност. Началните дати за всички нива са всяка седмица,а на всеки 2 седмици има дати за абсолютно начинаещи. Курсовете по френски език, провеждани целогодишно в училище ACCORD на Grands Boulevards Париж, и лятното училище по френски език в St Nicolas включват: · богата гама от интензивни курсове; http://www.accord-langues.com/Gb/frenchadultsboulevard.php#intensive · интензивни курсове с добавени индивидуални уроци; http://www.accord-langues.com/Gb/frenchadultsboulevard.php#affaires · Индивидуални обучения; · Следобедни семинари; · Допълнителни варианти за 15-часови полуинтензивни курсове през лятото

Курсове за възрастни

Курсове за деца и ученици

Брошура за детските курсове можете да изтеглите от тук.

Сертификатни курсове

Курсове за преподаватели

Пълен списък на курсовете на Accord Paris можете да видите от тук.

 

Начални дати и цени на курсовете можете да видите от тук.

Училище ACCORD Париж предлагa следните варианти за настаняване на своите курсисти: ·

 

Настаняване във френско семейство:

Този тип настаняване позволява цялостно потапяне във френската култура, език и начин на живот. Внимателно подбраните приемащи семейства в Париж ще ви посрещнат и ще ви помогнат да се запознаете с ежедневието на французите, културата и живота в Париж. Предлагат се следните варианти: самостоятелна стая, двойна стая, настаняване + закуска, настаняване + закуска и вечеря, настаняване със закуска и възможност за ползване на кухня. Настаняването със закуска и вечеря е перфектната възможност за практикуване на френския в неформална обстановка, извън класната стая. ·

Настаняване в резиденции:

Типичното настаняване в резиденция за курсисти или туристи предлага варианти в централната или южната част на Париж. Възможностите са доста разнообразни и могат да включват единична стая със закуска/закуска и вечеря, самостоятелни студиа или апартаменти, ползване на кухня или индивидуална такава и различни други удобства. Този вариант на настаняване е изключително изгоден като съотношение цена – качество и обикновено включва възможност за ползване на ресторант на самообслужване, кафене, телевизионна зала, пералня на самообслужване, паркинг както и други опции в зависимост от избраната локация. ·

Настаняване в хотел:

Училище ACCORD осигурява разнообразни възможности за настаняване в хотели от различен клас – от 1* до 4 ****, разположени в близката околност. Договорени са специални цени за курсисти, започващи от 120 евро на нощ, включително закуска. Предлагат се и апарт-хотели, където може да се наеме от студио до 4-стаен апартамент.

 

 

Галерия

Цени за курсове: Интензивен френски, 26 урока седмично (20 часа) Големина на групите – до 14 курсисти;

 

Цена на седмица:

· 1 – 4 седмици – 330 евро на седмица;

· 5-8 седмици – 310 евро на седмица;

· 9 -12 седмици – 300 евро на седмица.

 

 

Цени за настаняване в приемащо семейство:

- самостоятелна стая, без храна, без ползване на кухня – 240 евро/седмица;

- самостоятелна стая със закуска – 285 евро/седмица;

- самостоятелна стая със закуска и ползване на кухня – 295 евро/седмица;

- самостоятелна стая, полупансион – 360 евро на седмица.

Езиковите лагери за деца във Франция са специално разработени за възрастовите групи деца и тинейджъри и отговарят на :

1. очакванията на родителите за сигурност, качество на обучението, комфорт, хигиена и здравословна храна;

2. очакванията на децата за разглеждане на Париж, приятелства с връстници от цял свят, спортове и забавления.

 

Часовете по френски език и допълнителните занимания ще бъдат провеждани в детския лагер, където са настанени учениците Френската езикова програма за деца е тип “ол инклузив” Цените включват:

- Настаняване на база пълен пансион;

- Курс по френски език;

- Допълнителни занимания и екскурзии;

- Надзор;

- Възрастова група – 13 до 17 год.

- Настаняване: Residential camp

- Продължителност: 1 седмица или повече

- Период: юли и август

- Пристигане: неделя следобяд

- Отпътуване: събота сутрин

- Период на провеждане от 3 юли до 13 август 2016

 

 

Обучение: Специфика на обучението по френски език:

При пристигането си учениците правят устен и писмен тест с преподавател, на база резултатите от който ще бъде определено нивото им на владеене на френски език.

- Обучението се провежда от понеделник до петък;

- Хорариум от 15 или 20 учебни часа седмично;

- Максимум 15 курсисти в международните групи;

- Класните стаи се намират в същата сграда, в която са настанени учениците;

- Уроците по френски език се водят от преподаватели французи, специално подбрани заради своята квалификация и опита си при работа с деца.

- След завършването на курса получавате Сертификат за участие, посочващ нивото и броя проведени часове в курса по френски език.

 

Настаняване: Настаняването за детските езикови лагери е организирано в резиденцията "Saint Nicolas" Разположена в южната част на Париж, близо до спирка на метрото, до магазини и до най-известните туристически обекти в града: Лувъра, Айфеловата кула, Монмартър, Нотр-Дам и др. Всички уроци по френски език се провеждат в мястото на настаняване. Стаите стандартно са с по 4 легла. Учениците ползват общи санитарни помещения на всеки етаж. Ежеседмично се сменя спалното бельо, осигурени са хавлии. В резиденцията има 24-часова система за сигурност и наблюдение, класните стаи са оборудвани с аудио-визуална техника, има ресторант на самообслужване, зала за срещи, спортна зала и интернет зона.

 

Хранене: В ресторанта на училището курсистите получават закуска, обяд и вечеря. В пакетната цена е включена и следобедна закуска. При излетите навън храненията могат да бъдат заменени по подходящ начин. Възможни са вегетариански храни и храни без свинско месо.

 

Културна програма и спорт: Културна програма, допълнителни занимания и спорт В лагер “Сейнт Николас” се провеждат комплекс от културни и спортни занимания за курсистите на училище ACCORD. Всички супервайзори от училището притежават сертификат BAFA (Certificate of Aptitude for Entertainments Organisers equivalent), и се грижат за организирането на креативни и забавни допълнителни занимания за курсистите. При пристигането си курсистите се записват за заниманията, в които желаят да участват в два от следобедите през седмицата. Изборът е доста голям и включва: спортове, културна програма, артистични работилници, игри, пеене, театър, бадминтон, тенис на маса, волейбол, футбол, танци, графични изкуства, баскетбол и др. След вечеря курситите могат да се включат в разходки в Париж с придружител от училището или да участват в организираните вечерни допълнителни занимания в лагера. Супервайзорите от училището, организиращи допълнителните занимания, са с подходяща квалификация, внимателно подбрани на база уменията им да организират и да работят с групи от млади хора. Всички допълнителни занимания се провеждат с контактен език френски, за да могат курсистите допълнително да практикуват езика и да разширят и затвърдят познанията си.

Примерна програма за двуседмични допълнителни занимания: http://www.paris-junior.com/download/SAMPLE-TWO-WEEK-ACTIVITY-SCHEDULE.pdf

- Три половиндневни екскурзии в Париж всяка седмица.

- Една целодневна екскурзия на всеки две седмици.

Курсистите, участващи в екскурзиите, се придружават от супервайзор или от екскурзовод. Екскурзиите включват разглеждане на парижки забележителности като паметници, музеи, катедралата Notre-Dame, Версайския дворец, Лувъра, Монмартр, Musée d’Orsay и разбира се Айфеловата кула, както и доста други.

 

ДАТИ И ЦЕНИ: Френска езикова програма за тинейджъри (13 -17 г.), в лагер Paris – Saint Nicolas Campus, програма “ол инклузив”

ЦЕНИ

• от 3 юли до 30 ‘ли 2016 г. : 940 €/седмица допълнителна нощувка: 190 €

• от 31 юли до 13 август : 820 €/седмица допълнителна нощувка : 180 €

Подробности – тук: http://www.paris-junior.com/Gb/Teens_courses/dates_prices.php

Задайте онлайн въпрос за училището и обучението там като използвате онлайн чата долу в дясно на страницата.

 

Заявете изготвяне на примерна оферта за обучение в Accord Paris като попълните формата.

 

 

 

За по-подробна информация и записване за езиков курс в Париж, моля, свържете се с нас на тел. 02/ 983 4228, или ни изпратете запитване на e-mail: info@accentschool.net

 


Ще се радваме да отговорим на въпросите ви!

  • За училището

  • За курсовете

  • НАСТАНЯВАНЕ

  • ПРИМЕРНИ ЦЕНИ

  • КУРСОВЕ ЗА ДЕЦА

Accent Francais е езиково училище в Монпелие, Франция, създадено през 1998 г. Разположено е в централната пешеходна зона на града, до Place de la Comedie, в непосредствена близост до кафета, ресторанти, магазини, кина, на 2 минути пеша от жп гарата и от спирки на трамвай и автобус. Акредитирано е от френското Министерство на образованието, член е на Campus France, притежава знак за качество “Groupement Fle”. Също така е оторизиран изпитен център за TCF (Test de connaissance de francais), както и на Парижката търговска камара.
Училището се помещава в реновирана сграда с традиционна архитектура от XIX в., с асансьор, разполага с 23 климатизирани класни стаи, има WiFi и компютърна зала, библиотека с книги и DVD, машини за студени и топли напитки.

ЗА КУРСОВЕТЕ
Accent Francais работи с малки групи до 8-10 курсисти и предлага целогодишни курсове за възрастни (17+ години). Курсовете стартират всеки понеделник, с изключение на курсовете за абсолютно начинаещи.

Дати за абсолютно начинаещи 2015 г.:
6 януари, 3 февруари, 3 март, 7 април, 5 май, 2 юни, 7 юли, 4 август, 1 септември, 6 октомври, 3 ноември, 2 декември

Официални почивни дни за 2015 г.: 21 април, 1 май, 29 май, 9 юни, 14 юли, 15 август, 11 ноември. На тези дни не се провеждат учебни занятия. Вместо тях се предлага безплатна еднодневна екскурзия.
Коледна ваканция 2015 г.: 12 декември – 5 януари

1 учебен час е 45 минути.
Всички нива от А1 до С1.
Сертификат в края на курса.
Учебни материали са включени в цената

Стандартен курс: 20 уч.ч. седмично – 9.00-12.15 (или 16.00-19.15 ч. през летния сезон). Изучавате фонетика, граматика, лексика, писмено и устно изразяване, френска цивилизация.

Интензивен курс: 30 уч.ч. седмично – допълнителни 3 следобедни сесии във вторник, сряда и четвъртък от 13.00-15.30 ч. По време на тези сесии началните нива акцентират върху практиката и упражняват материала от стандартния курс. Нива B1/B2 работят върху специфични теми всяка седмица, а ниво С1 участва в конференции.

Комбинирани курсове: Предлагат се различни комбинации от стандартен курс /20 уч.ч. седмично/ + 4, 10 или 20 уч.ч. индивидуално обучение

Френски + готварство: един от най-често резервираните варианти
Стандартен курс по френски – 20 уч.ч., + 2 готварски ателиета – 2 пъти седмично следобяд или вечер.

Френски + културна програма: 2-седмична програма
Включва 2 седмици стандартен курс по френски 20 уч.ч. + 1 обиколка на Монпелие + 2 културни ателиета или тематични вечери + 2 целодневни екскурзии в района Лангдок + карта за транспорт
Това е идеален вариант за кратък престои в Монпелие.
Предлага се от май до октомври.

Подготовка за изпити /DALF, DELF/: стандартен курс от 20 уч.ч. седмично + 3 сесии по 2 уч.ч. седмично в групи до 3 курсисти специализирана подготовка по формата на изпита.
Предлага се след ниво А2.

Курс по бизнес френски: стандартен курс от 20 уч.ч. седмично + 3 сесии по 2 уч.ч. седмично бизнес френски с акцент върху специализирана бизнес лексика, развиване на умения за четене и писане на бизнес документи, устна комуникация на професионална тематика.
Предлага се след ниво А2.

Курс по френски + работен стаж: курс по френски минимум 4 седмици + работен стаж във френска компания от 4 до 8 седмици за курсисти от 18-28 години.
Предлагани области: туризъм, хотелиерство, НПО, хуманитарни дейности, маркетинг, продажби. Стажът може да бъде в частна или държавна компания, на пълен или на половин работен ден в зависимост от свободните позиции. Стажът е НЕПЛАТЕН.
Минимално ниво: А2

Програма за ученици с групов лидер
Минимална възраст на учениците – 14 години.
Специално изготвена програма за затворени групи (минимум 10 ученици) съобразно вашите нужди, включваща обучение по френски, и богата културно-развлекателна програма, спортни мероприятия, уроци по готварство.

И ОЩЕ:
Безплатни езикови консултации всеки вторник
Богата културна програма, различна всяка седмица
Затворени групи за бизнес клиенти
Медицински френски
Индивидуално обучение
Курсове за преподаватели по френски език
Програма за студенти във френски университети
 

НАСТАНЯВАНЕ
Училището предлага различни варианти за настаняване.

 

Френско семейство – жилищата са разположени на разстояние 5-25 мин. пеша от училището. Това е отличен начин, ако искате да опознаете френския бит и начин на живот отблизо. Предлага се вариант със закуска и вечеря (който включва трансфер от летището или жп гарата, самостоятелна стая; както и вариант без храна, с ползване на кухнята.
Самостоятелно студио във френско семейство

Стая в споделен апартамент – с оборудвана кухня, обща баня и тоалетна за апартамента, телевизор, WiFi

Студиа и апартаменти
Студиата са подходящи за настаняване на 1-2 души, те са с размери 18-25 кв. м
Апартаментите могат да настанят 2-6 души.
Имат напълно оборудвана кухня /микровълнова, котлони, хладилник, съдове/, телефон, сателитна телевизия, баня и тоалетна, интернет. Осигурени са чаршафи и хавлии.
В някои от сградите има паркинг, басейн на покрива, джакузи, сауна, бар. Разположени са на разстояние 15-25 мин. пеша от училището, и на 15 мин. с кола от плажовете.

Студиа в студентски общежития
Индивидуални студиа /15-18 кв. м/ с оборудвана кухня (микровълнова, котлони, хладилник, съдове), баня и тоалетна, високоскоростен интернет, осигурени чаршафи. Разположени са на 5-15 мин. пеша от училището.

 

ЗА МОНПЕЛИЕ - градът с 300 слънчеви дни и 150 км велоалеи
Най-младият град във Франция e перфектното място да научите френски език!
На 1,5 часа от Париж със самолет и на 3 часа с влак
На 3 часа с влак от Барселона
На 15 минути от плажовете
ЦЕНИ 2016
ИКОНОМИЧЕН ПАКЕТ 2 седмици – 780 евро
2 седмици стандартен курс по френски език – 20 уч.ч. седмично, настаняване в самостоятелна стая във френско семейство с ползване на кухнята, сертификат в края на курса.

СТАНДАРТЕН ЛЕТЕН ПАКЕТ 2 седмици – 820 евро
2 седмици стандартен курс по френски език – 20 уч.ч. седмично, настаняване в самостоятелна стая в общежитие с баня и тоалетна,WiFi,  сертификат в края на курса.
Пакетът се предлага в периода 3 юли - 20 август 2016

SUPERIOR /БИЗНЕС/ ПАКЕТ 2 седмици – 1260 евро
2 седмици стандартен курс по френски език – 20 уч.ч. седмично, настаняване в самостоятелно студио Superior, с оборудвана кухня, WiFi, паркинг, басейн, фитнес, сертификат в края на курса.

ИНТЕНЗИВЕН ЛЕТЕН ПАКЕТ 4 седмици – 2040 евро
4 седмици интензивен курс по френски език – 30 уч.ч. седмично, настаняване в самостоятелно студио в студентско общежитие с кухня, баня и тоалетна, интернет, сертификат в края на курса.
Пакетът се предлага в периода 5 юни - 27 август 2016

За повече информация и записване на езиков курс в Монпелие, Франция, моля, свържете се с нас на тел. 983 4228, 0888 591605 или ни изпратете запитване на email: info@accentschool.net.

Ще се радваме да отговорим на въпросите ви!


 


You are here Обучение във Франция